Družinska zgodba Erzetičevih z Višnjevika je že dolgo tesno povezana z naravo, vinogradništvom in vinarstvom. Če boste povprašali prebivalce Višnjevika, bodo rekli, da se hiši reče 'pri Martinovih', saj je leta 1725 domačijo zasnoval prvi gospodar Martin, zato se je na kmetiji ohranilo to poimenovanje.

Vinogradniška tradicija in ljubezen do vina sta se prenašali iz roda v rod, tako je tudi Anton svojemu sinu Aleksiju predal dragocene izkušnje, ki jih izpopolnjuje s pridnimi rokami in vizijo. Dela v vinogradih nikoli ne zmanjka, zato je nepogrešljiva tudi pomoč ostalih družinskih članov: žene Vere, hčerke Teje in sina Andreja, ki so vidno ponosni na vinogradniško tradicijo in s hitrim tempom ter iskricami v očeh poprimejo za delo. Najmlajša hči Neja pa zaenkrat s svojo navihanostjo skrbi predvsem za razvedrilo in veselje družine ter gostov.

Družina ErzetičDružina ErzetičDružina Erzetič

Jeseni, ko je čas 'vandime', se obiranja zrelih grozdnih jagod, ki bodo postale duša vinske zgodbe, udeležijo še širši družinski člani, saj Erzetičevi izredno cenijo družinske vrednote in tradicijo. Že leta vsi Martinovi rodovi s spoštovanjem in delavnostjo ohranjajo svojo domačijo in skrbijo za nenehne uspehe in izboljšave. Zvesti ostajajo briški zemlji, združujejo tradicionalne načine pridelave grozdja in vina s sodobnimi znanji in tehnologijo ter tako oplemenitijo odlična sortna vina.

Pridružite se nam na Erzetič